krótko: na żo jestem od świąt wielkanocnych. na proporcjach 1:3:0,8- redukcja to bajka. ma być masa, tłuszczu idzie 400g, czasami 500g od miesiąca i nic. dosłownie NIC. jak WY to robicie?}:-( ja wiem że mięcho nie wskoczy z dnia na dzień, ale coś mogłoby się zadziać. u mnie redukcja tez swietnie szla na tej diecie,sylwetka fajnie sie zmienila,paru [...]
[...] się z dwoma problemami, a raczej znaleźć dwa rozwiązania. Po pierwsze, chodzi o regularny dowóz pożywienia o charakterze energetycznym i budulcowym. Jak wiesz, materiałem budulcowym jest białko, a energię zyskujemy dostarczając węglowodany i tłuszcze. Warto przy tym pamiętać, że diety niskowęglowodanowe nie są najlepszym wyborem na masie.
Super dzięki. Wegle dam do 100g. I rozumiem jesli pojawi sie zastoj to dodaje kcal z tluszczy? Wegle pozostawiam caly czas tyle samo? I czy wegle dodajecie z samej skrobii czy moze to byc rowniezz ryz czy inne produkty weglowodanowe? Jestem obecnie na masie na weglach 400g wegla 250bialko i 110fat. Kcal cos kolo 4000tyś. Co radzicie z dnia na [...]
[...] Dla osoby ciezko trenujacej + SAA potrzeba tego wiecej jesli chodzi o nakladanie kg, na redukcji to juz co innego. Sam teraz zaczynam redu a pozniej na masie troche inaczej rozłożę makro i zobaczymy co z tego wyjdzie, na pewno tłuszcze beda w miare wysoko ale takze bialko i wegle ;-) Zmieniony przez - snuffer w dniu 2016-05-26 21:15:10
[...] na zwiększaniu tylko jednego makroskładnika. Mówi się, że to białko jest odpowiedzialne za budowę mięśni i jest w tym sporo racji, ale należy pamiętać, że węglowodany i tłuszcze mają również sporo wartości odżywczych i pełnią w diecie równie ważną rolę co białko. Odpowiednie proporcje tych makroskładników to klucz do sukcesu i tutaj tak [...]
[...] się z białka serwatkowego lub jajecznego oraz z węglowodanów złożonych (np. płatków owsianych) i prostych pozyskanych z vitargo lub podobnego źródła. Gainer zawiera również tłuszcze, dobrym wyborem będzie produkt z olejem MCT. Witaminy i minerały – wiele z nich pozyskujemy z jedzenia (o ile dokonujemy dobrych wyborów) – mięsa, jaj, warzyw, [...]
[...] masy o lepszej jakości. Ani nie przesadzać z nadwyżką kaloryczną, ani nie pozwalać sobie regularnie na śmieciowe jedzenie, cukry proste, zwłaszcza jeśli jest to połączone z tłuszcze, przykładem jest właśnie Twój posiłek. Produkty wysoko przetworzone, rafinowany cukier w połączeniu z nadwyżką kaloryczną, mogą przyczynić się do powstania wielu [...]
rikenson - dodajesz tłuszcze ze źródeł jednonienasyconych(oliwa z oliwek,orzechy, olej lniany itp.). Na masie zwiększyłbyś węgle. peps-zapotrzebowanie masz mieć takie, żeby max 20% deficytu wytworzyć dziennie w skutek treningu i żywienia(jeżeli mówimy o diecie zbilansowanej) - tak w uproszczeniu, bo różne deficyty stosuje się przy różnych [...]
[...] częściej pojawiają się wersję pozbawione i cukru i soli. Nie zmienia to jednak faktu, że ze względu na wartości odżywcze orzechów produkt ten jest bardzo kaloryczny bogaty w tłuszcze, białko a także węglowodany. Dodać trzeba również, że najczęściej spotykanym masłem jest masło z orzechów arachidowych a w porównaniu z innymi orzechami (choć [...]
Fotki moze wstawie jak juz bede w formie :-) dieta i trening to chaos dlatego ze trenuje rekreacyjnie, pracuje po 24h czasem 12h 300h/miesieczie a ,musze miec czas na odpoczynek :-) Jestem juz po 30 wiec zawodnika juz zemnie nie bedzie. Na masie jem glównie podroby ( zoladki, serca odtluszczone i watrobke, jem tez sporo piersi i udek z drobiu i [...]
Ja właściwie odżywiam sie juz intuicyjnie. Średnio, na masie, wychodzi ok 250 g bialka, 250 g węgli i 120 g tłuszczu. (trochę to przypomina ZONE Searsa, ale to nei było celem ) Oprócz siłowni dochodzi często koszykówka i piłka nożna, stąd dosyć wysoki próg kaloryczny. Wszystko rozdzielone na 6-7 posiłków. Moja dieta nie jest jakaś cudowna. Źródła [...]
Co z tego, że jest tłuste (czyli zawiera tłuszcz) po smażeniu? Przecież tłuszcze też dostarczasz na ,,masie". Po pierwsze nie ma go dużo, jeżeli mówimy o ilości do smażenia (hmmm ile dasz... 4-8gr oliwy?), a po drugie problemem nie jest sam tłuszcz (jego obecność), ale to, że smażenie jest niezdrowe. Możesz gotować (przyprawiona jest dobra), [...]
Uważam,że ekto na masie powinien zjadać bardzo obfity ostatni posiłek.Powinny się w nim znaleźć ww,białka i tłuszcze.Nie żałuj sobie.Do każdego posiłku dolewaj 2łyżki oliwy,to da ci dodatkowe 270kcal. na posiłek.Nie bój się o otłuszczenie bo jako ektomorf,łatwiej pozbędziesz się tkanki tłuszczowej niż złapiesz wagę.Wyślij mi swoją dietę na [...]
[...] dobrej jakości, serek wiejski/ziarnisty, kefir, jogurt naturalny, etc), orzechy, płatki owsiane górskie wymieszane z otrębami pszennymi w proporcji 3:1 na mleku, zdrowe tłuszcze takie jak oliwa z oliwek lub olej lniany, warzywa (zupy jarzynowe i warzywne, surówki), owoce (w ograniczonej ilości - np. jeśli banany to max. 2 sztuki, a nie całą [...]
[...] Wyszukaj na sfd szablon jak wyliczyć kalorie. Jak już je wyliczysz, to musisz dodać np 300 kalorii(jak dodasz za mało to efekty będą powolne, jak za dużo to zalejesz się tłuszczem). Czyli jak masz zapotrzebowanie kaloryczne załóżmy 3000 kcal, to 'na masie' będziesz musiał jeść ok 3300 kcal. Białko, węgle, tłuszcze? Co do białka jest to [...]
[...] Co do makroskładników to białka na masie potrzebujesz około 2g/kg masy ciała, tłuszcze to około 30-35% kalorii a reszta to WW. Do samego zapotrzebowania kalorycznego dodaj jeszcze 300-500 kcal aby robić masę. I polecam poczytać sobie: [...]
Szukaj szukaj , ja też szukałem i znalazłem. Tluszcze 1g kmc nie więcej, a ww 500 g w dt na 67/68 kmc przy 170cm wzrostu. Jest 0.5.kg owoców dziennie różne ww a dobicie w tym.chipsy z pieca . Zwracam tez uwagę na błonnik , i na masie 0 problemów.
Cześć! Na samym początku powinieneś sprawdzić jakie jest Twoje "0 kaloryczne", czyli ilość kalorii jakiej potrzebujesz by funkcjonować i nie zyskiwać ani nie przybierać na masie biorąc pod uwagę całą Twoją aktywność. Możesz obliczyć, to na kalkulatorze tutaj:
[...] wszystkie z nich. Kupować produkty pełnowartościowe i nieprzetworzone. O dziwo kosztują one znacznie mniej niż bezwartościowe, gotowe produkty, przepełnione cukrami i tłuszczem. Zaplanuj sobie 4-5 posiłków dziennie. Podstawą każdego z nich powinien być produkt białkowy, czyli: - chude mięso - ryby - jaja - chude sery - orzechy - [...]
[...] na śniadanie, a po drugie w jakim okresie kształtowania sylwetki jesteśmy. Ostatnio oglądałem propozycje śniadania idealnego czyli węglowodany złożone, owoc, nasiona, zdrowe tłuszcze. I pani robiła owsiankę z prażonymi jabłkami i nasionami. Wszystko spoko ale czas przygotowania 50minut. No raczej rzadko się ma aż tyle czasu na samo przygotowanie [...]